Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Voimavaroja synnytykseen

Synnytys on yksilöllinen ja ainutlaatuinen tapahtuma. Se nostaa positiivisen odotuksen lisäksi esiin myös jännitystä ja pelkoja. Voimavaroja synnytykseen keskusteluissa keskitymme etsimään keinoja, joilla saat omat voimavarasi mahdollisimman tehokkaasti käyttöön synnytyksesi aikana.

 

Tasapainoinen käynnistys

Tasapainoinen käynnistyshoito sisältää yksilöllisen kinesiologisen tasapainotuksen, joka auttaa sinua valmistautumaan synnytykseesi sekä aurikuloterapiaa synnytyksen käynnistämiseksi.

Tasapainotuksen avulla löydät itsellesi positiivisen voimalauseen. Sitä vahvistamalla vapaudut raskauteen, synnytykseen ja/tai äitiyteen liittyvistä peloista ja jännityksistä, jotka voivat olla esteenä synnytyksen käynnistymiselle.

Aurikuloterapiassa, korva-akupunktiossa, korvaan teipataan pienet nastat, jotka valmistavat kehoa synnytykseen ja edistävät synnytyksen käynnistymistä. Ne pysyvät paikalla 3-5 päivää. Mikäli synnytys ei ole sinä aikana käynnistynyt, hoito on mahdollista uusia. Hoito on mahdollista tehdä myös pienten helmien avulla, mikäli et tahdo neuloja.

 

Synnytyskeskustelu

Synnytys on aina ainutlaatuinen. Sen kestoa ja kulkua ei voi etukäteen tietää eikä arvioida. Jokainen synnytys etenee omalla ainutlaatuisella tavallaan ja jokainen kokee sen yksilöllisesti. Synnytyksesi saattaa olla pitkä tai lyhyt, hidas tai nopea, säännöllinen tai epäsäännöllinen, alatie tai sektio, kivulias tai kivuton. Oli synnytyksesi millainen tahansa, sinun kokemuksesi siitä on tärkein. Vaikka synnytyksesi näyttäisi ulkopuolisen silmissä olleen helppo ja nopea, voi sinun kokemuksesi olla juuri päinvastainen. Mieltäsi saattaa painaa jokin tai jotkin asiat synnytyksessäsi ja se voi heijastua myös jokapäiväiseen elämääsi. Yksilöllisen synnytyskeskustelun avulla sinulla on mahdollisuus käydä läpi synnytystäsi ja purkaa siihen liittyvää tunnestressiä. Keskustelun lisäksi voimme käyttää apuna myös mielikuvaharjoituksia ja rentoutusta.

 

Tukihenkilö synnytykseen

Tulen halutessasi tukihenkilöksi, doulaksi synnytykseesi. Palvelu sisältää kaksi voimavaroja synnytykseen keskustelua ennen synnytystä, synnytyksen aikaisen tukihenkilönä toimimisen sekä kotikäynnin synnytyksen jälkeen.

Kotisynnytys

Kotisynnytyksissä avustan yhdessä työparini Antje Pukarin kanssa. Kotisynnytyksen voi valita perusterve synnyttäjä,  jonka raskaus on sujunut normaalisti. Kotisynnytyspakettiin kuuluu synnytystä edeltävät tapaamiset, kahden kätilön päivystys raskausviikoilla 38-42, kotisynnytyksessä avustaminen, tarvittavat välineet sekä vauvasta otettavat verinäytteet. Lisäksi teemme kotikäynnin vastasyntyneen tarkistukseen asti päivittäin.

Satakunnan alueella työskentelen yhdessä Silja Sjölundin kanssa.

 


Suomalaisia syntyy yhä saunassa, tietää kotisynnytyksissä avustava kätilö.

Mitä kotisynnytys vaatii?

– Jokaiseen synnytykseen on hyvä valmistautua etukäteen, käydä valmennuksessa ja/tai muuten selvittää fysiologisen synnytyksen kulkua, pohtia itselle tärkeitä ja hyvältä tuntuvia keinoja lievittää kipua sekä ottaa selvää erilaisista synnytykseen liittyvistä vaihtoehdoista.

- Kotisynnytyksen suunnitteluun liittyvät myös kotisynnytyskätilöiden etsiminen sekä synnytyksiin liittyvien riskien ja mahdollisuuksien pohtiminen ja itselle turvallisimman synnytyspaikan valinta.

Aamulehdessä 28.2.2017

Koko artikkeli täällä