Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Voimavaroja vauva-arkeen

Uuden perheenjäsenen syntymä tuo perheen arkeen monia uusia asioita. Ilon ja onnen lisäksi arkeen kuuluvat väsymys, voimattomuus, riittämättömyyden tunteet, mustasukkaisuus ja oman ajan väheneminen. Myös yhteiskunta ja lähipiiri asettavat monia vaatimuksia ja paineita hyvään vanhemmuuteen. On kuitenkin tärkeä muistaa, että juuri Sinä olet lapsesi paras asiantuntija. Riittää, että olet riittävän hyvä, kuten kaikki muutkin vanhemmat. 

Vauva-arjen keskellä omat tarpeet ja unelmat jäävät helposti kaiken muun alle ja elämä keskittyy vauvan tarpeiden ympärille. Muistathan ottaa aikaa myös itsellesi, omien toiveiden ja tarpeiden kuunteluun. Vaikka vain sohvalla istumalla, nukkumalla tai ulos lähtemällä. Sinulla on lupa olla myös väsynyt ja voimaton. Voit pyytää apua arjessa jaksamiseen.

Voimavaroja vauva-arkeen tapaaminen antaa sinulle mahdollisuuden irtautua hetkeksi arjen kiireestä ja pysähtyä omien tarpeiden ja tunteiden äärelle. Jokainen tapaaminen suunnitellaan tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Ne voivat koostua esimerkiksi yksinkertaisten, arkea helpottavien keinojen etsimisestä, keskusteluista, mielikuvaharjoituksista sekä rentoutumisesta.

Tarvittaessa saat myös vertaistukea synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja siitä toipumiseen.

 

Imetysohjaus

Imetyksen aloittamiseen ja imettämiseen voi liittyä monenlaisia haasteita. Ne voivat liittyä esimerkiksi maidontuloon, imuotteeseen, imetysasentoihin ja vauvan vointiin. Kauttani saat yksilöllistä imetysohjausta imetyksen kaikissa vaiheissa.