Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Synnytyspelko

Synnytyspelko on hyvin yleistä. Siihen voivat vaikuttaa monenlaiset asiat, kuten uuden tilanteen tuoma epävarmuus, hallinnan menettämisen tunne, kipu, sikiön vointi sekä aiemmat synnytyskokemukset. Suurin osa raskaana olevista jännittää synnytystä ja monella jännitys on niin voimakasta, että voi puhua joko lievästä tai voimakkaasta synnytyspelosta. Pelko voi myös viivästyttää tai estää raskauden suunnittelua.

Synnytyspelkokeskustelu auttaa sinua kohtaamaan ja nimeämään pelkosi, jolloin ne muuttuvat siedettävimmiksi. Keskustelun ja mielikuvaharjoitusten avulla käymme läpi sinua pelottavia asioita yksilöllisesti turvallisessa ympäristössä. Löydät keinoja synnyttää rauhassa ja turvallisesti pelosta ja jännityksestä huolimatta.

 

Synnytyspelkoryhmät

Ohjaan synnytyspelkoryhmiä -Voimavaroja synnytykseen- yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osaston kanssa. Ryhmät kokoontuvat neljä kertaa, 1,5 tuntia kerralla. Ryhmässä kohtaat muita samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja saat vertaistukea ja kannustusta omien pelkojen käsittelyyn. Ryhmät ovat suljettuja ja luottamuksellisia. Sinä päätät itse kuinka paljon itsestäsi kerrot. Ryhmätapaamiset koostuvat keskusteluista, mielikuvaharjoituksista sekä rentoutuksesta.